İltekno’ nun Kuruluşu
İltekno 1989 yılında İstanbul’da kuruldu. Üstlenilen ilk projeler Türkiye’deki birçok endüstriyel tesis için hazırlanan gaz türbinleriydi. MAN ile “Enerji Çözüm Ortağı” olarak işbirliği yapıldı.
Enso Holding bünyesinde yer alan İltekno, 1989 yılında İstanbul’da kurulmuştur.
Kurulduğu günden itibaren,
– HFO enerji santralleri,
– Kojenerasyon-Trijenerasyon tesisleri,
– Çöp gazından elektrik üretimi (Landfill) tesisleri,
– Biyogaz’dan elektrik üretim tesisleri,
– Atık su arıtmadan elektrik üretme (WWTP) tesisleri,
– Otomasyon,
konularında faaliyet göstermektedir.
Kendi bünyesinde gerçekleştirdiği mühendislik, dizayn, tedarik, kurulum ve satış sonrası hizmetler ile müşteri memnuniyetini birinci önceliği yapan İltekno, 4 kıtada, 24 farklı ülkede, 320’den fazla başarılı proje ile 2300mW’ın üzerinde kurulu kapasiteye ulaşmıştır. Bu projelerin 150’den fazlasını EPC (Mühendislik-Tedarik-Kurulum) bazında gerçekleştirmiştir. İltekno dünyanın farklı kıtalarında, farklı ülke ve iklim koşullarında devreye aldığı çok sayıda başarılı projeler sonrası 2020 yılında MWM tarafından “Recognized Solutions Provider” ilan edilmiştir. Böylece Ortadoğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika bölgelerine satış ve servis hizmeti verme hakkı kazanmıştır.
2023 yılında Güneş Enerjisi Santralleri proje geliştirme, danışmanlık ve kurulumuna başlayan İltekno kısa sürede 350mW’ın üzerinde 5.1.h kapsamında proje geliştirmiş, 45mW’ın üzerinde anahtar teslim çatı ve arazi tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulumu yapmıştır.
İnsana ve çevreye saygıyı temel prensip olarak benimsemiş olan İltekno, 2019 yılında United Nations Global Compact’a üye olarak Birleşmiş Milletler bildirgelerine dayanan 10 ilkesine uyumlu çalışacağını taahhüt etmiştir. MWM’in distribütörü ve çözüm ortağı olan İltekno ayrıca Siemens’in de otomasyon alanında “Çözüm Ortağı”’dır.
İltekno, Türkiye ve global arenada, yetkin ve tecrübeli servis kadrolarıyla; 30 yılı aşkın süredir enerji santralleri alanında sayısız devreye alma ve minör- majör bakım hizmetlerine imza atmış ve çizmiş olduğu imajıyla gerek partnerleri ve gerek son kullanıcılar tarafından global ölçekte aranan ve tercih edilen bir firma haline gelmiştir. Sahada sergilenen bakım ve arıza giderim hizmetlerinin yanı sıra; alanında uzman mühendisleriyle Uzak Bağlantı Çözümleriyle müşterilerine uzaktan destek sağlamakta; arızaları uzaktan tespit edebilmekte ve geleneksel yöntemlerin aksine ilerici metotlarla hızlıca müdahale edebilmektedir. Ayrıca Kocaeli ve Gaziantep’te bulunan 700 m2’lik atölye ve depoları üzerinden geniş stok kapasitesi ile müşterilerine hızlı lojistik operasyonlarla orijinal yedek parça tedarik ederken, majör bakımları da kendi atölyesinde hızlı bir şekilde tamamlayıp teslim edebilmektedir.
İltekno ayrıca Petrol Ofisi ile 2023 yılında yapılan anlaşmaya istinaden Texaco HDAX serisi gaz motoru yağları ve Delo XLC antifrizleri için Türkiye ve Kıbrıs bölgelerinde münhasır distribütörüdür.
İltekno 1989 yılında İstanbul’da kuruldu. Üstlenilen ilk projeler Türkiye’deki birçok endüstriyel tesis için hazırlanan gaz türbinleriydi. MAN ile “Enerji Çözüm Ortağı” olarak işbirliği yapıldı.
2002 yılında, İltekno MWM kojenerasyon projelerinin Türkiye’de distribütörü olarak MWM ile ortaklık kurdu. Anlaşmanın ilk yıllarından günümüze birçok proje sonuçlandırıldı.
İltekno, toplamda 1000 MW’lık kojenerasyon, trijenerasyon ve kombine çevrim santral projesini tamamladı. Bu projelerin tümü Türkiye ve Orta Doğu’da yer almaktaydı.
İltekno kendi bünyesinde yer alan otomasyon, iç yazılım ve panel imalat ekipleriyle 2011 yılından beri hizmet vermektedir. İltekno markalı çözümler sunmak için Gebze’de otomasyon tesisi açıldı.
İltekno, toplamda 1500 MW’lık kojenerasyon, trijenerasyon ve kombine çevrim santral projesini tamamladı. İltekno Irak, Cezayir ve Mısır gibi yeni ülkelerde projeler geliştirmeye başladı.
Batı Afrika, Gine’de toplamda 60 MW’lık proje tamamlandı. Santrallerin işletmesi ve bakımı İltekno’nun kendi ekipleri tarafından yapılmaktadır.
İltekno, otomasyon sistemleri için Siemens’in Çözüm Ortağı oldu.
İltekno kuruluşunun 30. Yılında dünyada 4 lokasyonda toplam 350 çalışan sayısına ulaştı.
İltekno’nun 250 farklı lokasyonda tamamladığı kojenerasyon, trijenerasyon ve kombine çevrim santral projesi kurulu gücü toplamda 2.000 MW’a ulaşmış, Güney Amerika ve Afrika’da çeşitli yeni ülkeler referans listesine eklemiştir.
Güneş Enerjisi Santralleri proje geliştirme, danışmanlık ve kurulumuna başlayan İltekno kısa sürede 350mW’ın üzerinde 5.1.h kapsamında proje geliştirmiş, 45mW’ın üzerinde anahtar teslim çatı ve arazi tipi Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulumu yapmıştır