ILTEKNO, en değerli kaynağı olan insan için sağlıklı ve sürdürülebilir çalışma koşulları sağlamayı en temel ilkelerinden biri olarak belirlemiştir. Bu anlayış çerçevesinde, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi adına en iyi uygulamalar takip edilmekte, çalışanlarının bu konudaki farkındalığını artırmak adına çalışmalar yürütülmekte; sürdürülebilir bir gelecek için çevre bilincini tüm paydaşlarına yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır.
Çevresel sürdürülebilirlik doğrultusunda doğal kaynakların azaltılması ve atık oluşumunun minimuma indirilmesi amaçlayan Sıfır Atık Projesini tüm ofis ve tesislerinde uygulamaya başlamıştır. Aylık tüketimler takip edilerek öngörülen iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmekte ve bilinçlendirme eğitimleri düzenli olarak planlanmaktadır.
İLTEKNO Türkiye’de T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından işleme konulan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve yasal yönetmeliklerinin yanı sıra, uluslararası standartlarda uygulanan yasal yönetmelikleri de yakından takip etmektedir. (Örneğin; Gine, Barbados) Şirket, bu doğrultuda çalışma alanlarının güvenliğini her geçen gün ileriye taşımakta ve sıfır kaza hedefiyle hareket etmektedir.
İLTEKNO’ da iş sağlığı ve güvenliği talimatlarına uymak ve her türlü iş kazası, riskli durum ve ramak kala durumlarını bildirmek tüm çalışanların öncelikli görevidir. Çalışanların hayati risk gördükleri durumlarda işten kaçınma hakları bulunmaktadır.
Her ay yapılan yönetim kurulunda İSG-Ç ile ilgili riskler ve fırsatlar değerlendirilir. Aylık bazda İSG İlerleme Raporu üst yönetime sunulur ve değerlendirilir.
İLTEKNO’ da Çevre Yönetim Sistemi (ISO 14001) ve İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (OHSAS 18001) uygulanmakta ve akredite kuruluşlar tarafından 2015 yılından bu yana belgelendirilmektedir. 2020 yılında ise ISO 45001 geçiş aşamalarını tamamlayarak daha güçlü bir iş güvenliği yönetim sistemi benimsenmiş ve yönetim sistemleri tek bir çatı altında toplanarak Entegre Yönetim Sistemi uygulamalarına başlanmıştır. İş süreçleri kapsamında oluşan tüm İSG-Ç boyutları analiz edilerek çalışana, çalışan sağlığına ve çevreye etkinin en aza indirilmesi amacıyla aksiyonlar belirlenerek iş süreçleri tasarlanır.
2019 yılında United Nations Global Compact imzacı üye olarak Çevre ve İnsan Hakları, çalışma koşullarını da kapsayan UNGC 10 ilke kapsamında çalışmalarına devam etmektedir.